“Bi’ Dünya ODTÜLÜ” nasıl bir şey?

“Bi’ Dünya ODTÜLÜ” Nasıl Bir Şey?

Size bunu bir öykü ile anlatayım; düşümde yarattığım bir öykü değil; yaşadık geçen yıl…

Mezunların hepsi birkaç “tık”la ODTÜ’ye gelmişler, yerleşkenin neresinde karşılaşırlarsa karşılaşsınlar birbirlerini -üzerlerinde şunun benzeri- bir etiketle birlikte görüyorlar: 

Adı SoyadıDeniz Dorudağ Çiçekçi
Bölümü, Mezuniyet YılıADM 1988
Çalıştığı KuruluşTÜPRAŞ
Uzmanlık ve İlgi AlanlarıSürdürülebilir Enerji Kaynakları
Müsilaj : )
BeklentisiBirlikte çalışabileceği bir Kimya Mühendisi bulmak

Herkes birbirine “Merhaba Hocam!” diyerek söze başlayabiliyor ve ilgi gösterdiği konuda kendisine yardımcı olup olamayacağını sorgulayabiliyor; yapabileceği bir şeyi olanlar da bunun yöntemi üzerinde anlaşabiliyorlar. 1’e 1 görüşmeler bunlar…

Şöyle bir kolaylık da var: Örneğin ‘Uzmanlık ve İlgi Alanı’nda “Döngüsel Üretim” onlarla randevulaşıp görüşebiliyorsunuz: Herkes birbirini duymaya açık.

Konuşmacıların katıldığı oturumlar Türkiye Saati ile sabah 8:40’ta başlamış. Avustralya’da bile olsan oturumlara katılabiliyorsun. Konuşmacı olmak ya da önermek isteyen ODTÜ mezunları bir formu doldurarak başvurmuşlar. Hangi amfide neler konuşulduğunu da bilebiliyorsun. Zamanını uydurabildiğinde ilgili amfiye tıklayıp oradaki konuşmaları izleyebiliyorsun. Konuşmacılara oturumlar sırasında sorular sorabildiğin gibi sonrasında da onlarla iletişim kurabiliyorsun. Bir kantinde ya da Fizik çimlerinde buluşuyorsunuz.

Bir bakıyorsun Alle bir uçtan ötekine çeşitli kuruluşların stantlarıyla dolu. Aradığın standa sen gitmiyorsun, stand senin ayağına geliyor. Ya senin için hazırladıkları bilgilere erişiyorsun ya da ilgiliye dilediklerini soruyorsun.

Saat 17:40 olunca herkes “Bölüm”üne gidiyor. İsteyen başka bölümlerin toplantılarına da katılabiliyor. Hatta biraz ona, biraz diğerine…

19:40’tan sonra da amfilerdeki açık oturumlar sürüyor. Bu da Kaliforniya’dakiler için kolaylık. Yani üzerinde güneş batmayan bir etkinlikte gününün dilediğin bölümünü geçiriyorsun!

Girişte bir bağış yapmıştınız ya, çıkarken öğreniyorsunuz ki AdımODTÜ’nün “Lisans Araştırmaları Projesi”ne 100 binlerce lira destek sağlanmış. “ODTÜ’de araştırma lisans eğitiminde başlar” savının düşüncede kalmadığına güvenerek bundaki payınızla mutlu oluyorsunuz.

Daha iyi anlatabilmek için, becerebilsem, bunların resimlerini de yapardım.

Reklam

Buraya yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s